Калисол

ХАРАКТЕРИСТИКА

КАЛИСОЛ е безосилеста пшеница, средно ранна във фаза вретенене с ранно изкласяване.

КАЛИСОЛ е с много ранна жътва и отлично усвояваване на пролетната влага, слабо чувствителна на ниски температури , ниско чувствителна на полягане. Толерантна към Хлортолурон (Chlortoluron).

КАЛИСОЛ съчетава високо качество на брашното с отлични хлебопекарни свойства.

ПРЕПОРЪКИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ

ЗАСЯВАНЕ И ПОСЕВНА НОРМА: Последната седмица на септември и началото на октомври. Посевната норма е мин. 350 кълняеми семена на м2.

ТЕХНОЛОГИЧНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ И ПРЕДИМСТВА:

  • Високо хектолитрово тегло (77 до 80)
  • Добро съдържание на протеин (11 – 12%)
  • Ниско P/L (0,6 – 0,8)
  • Добро W (180 – 230)

ФУНГИЦИДИ: Много ниска чуствителност към Фузариум (Fusarium spp.)