КАЛИСОЛ е безосилеста пшеница, средно ранна във фаза вретенене с ранно изкласяване.
КАЛИСОЛ е с много ранна жътва и отлично усвояваване на пролетната влага, слабо чувствителна на ниски температури , ниско чувствителна на полягане. Толерантна към Хлортолурон (Chlortoluron).
КАЛИСОЛ съчетава високо качество на брашното с отлични хлебопекарни свойства.
ПРЕПОРЪКИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ
ЗАСЯВАНЕ И ПОСЕВНА НОРМА: Последната седмица на септември и началото на октомври. Посевната норма е мин. 350 кълняеми семена на м2.
ТЕХНОЛОГИЧНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ И ПРЕДИМСТВА:
Високо хектолитрово тегло (77 до 80)
Добро съдържание на протеин (11 – 12%)
Ниско P/L (0,6 – 0,8)
Добро W (180 – 230)
ФУНГИЦИДИ: Много ниска чуствителност към Фузариум (Fusarium spp.)
Този уебсайт използва бисквитки, за да можем да ви предоставим възможно най-доброто потребителско изживяване. Информацията за бисквитките се съхранява във вашия браузър и изпълнява функции като да ви разпознае, когато се върнете на нашия уебсайт и да помогне на нашия екип да разбере кои секции от уебсайта ще намерите най-интересните и полезни.
Можете да намерите повече информация ТУК.
Строго необходими бисквитки
Строго необходимите бисквитки трябва да бъдат активирани по всяко време, за да можем да запазим вашите предпочитания за настройките на бисквитките.
Ако деактивирате тази бисквитка, няма да можем да запазим вашите предпочитания. Това означава, че всеки път, когато посещавате този уебсайт, ще трябва да активирате или деактивирате бисквитките отново.