Подобряване на вегетативните процеси в периоди на най-усилено развиие на културата, с цел постигане възможно най-висока производителност.

Подпомага културите да превъзмогнат стреса, предизвикан от фитотоксичност, воден дисбаланс, неприятели, екстремни температури и болести.

НАТУРАМИН – WSP стимулира хармоничния растеж на растенията. Така те преодоляват влиянието на неблагоприятни условия, с цел постигане на най-високи добиви.

Препоръчва се когато растенията изискват по-голямо потребление на енергия и в моменти, когато културите се намират в неблагоприятни условия (презасаждане, високи или ниски температури, градушка, вятър, излишък или недостиг на вода, засоляване, фитотоксичност и т.н.).

Защитни действия срещу стреса.

  • Тази уникална формула, богата на Серин и Пролин защитава растенията от вредното въздействие на високи, ниски температури, солеви и воден стрес.

Ефекти върху фотосинтезата.

  • Глицин, Аланин и Глутаминова киселина, са основни метаболити за образуване на хлорофил в растителната тъкан. Те повишават нивото на хлорофил като засилват фотосинтезата и в резултат на това се получават по-здрави растения и по-високи добиви.

Опрашване, растеж и образуване на плодовете.

  • L-Пролин и Глутаминова киселина са основни в процеса на опрашване. Валин, Изолевцин и Левцин са тясно свързани с процесите на узряване на плода.

Фитохормонален и метаболитен ефект.

  • НАТУРАМИН – WSP стимулира образуването на Ауксини, повишава ефективността на кореновата система, подобрява растежа и цъфтежа на растенията.
  • НАТУРАМИН – WSP стимулира образуването на ензими и синтеза на основни протеини за правилна физиология и развитие на културите.

Баланс на почвената флора.

  • Съставките на НАТУРАМИН – WSP съдържат азотни форми, позволяващи микробната флора на земната повърхност да се поддържа в равновесие.

НАТУРАМИН – WSP е най-богатият на аминокиселини продукт на пазара (80%), отличаващ се с високо съдържание на Серин и Пролин, Глицин-Бетаин стимулатори, основни защитни вещества при термичен и воден стрес.